Test fase

De laatste loodjes – Blog 6

De laatste loodjes – Blog 6


(Week 11 & 12)

De laatste weken van het project zijn aangebroken. Over week moeten we ons portfolio inleveren. De weken hiervoor zijn we aan de slag geweest met het testen van ons programma. Deze weken hebben we het programma verder uitgewerkt en verschillende partners benaderd. Ik neem jullie graag mee in de voortgang van de afgelopen weken.

Partners in kaart brengen

Ik kreeg de opdracht om de mogelijke partners in kaart te brengen voor het Referee Leadership Program. Deze bedrijven willen we gaan benaderen. We moeten er achter zien te komen of ze opzoek zijn naar studenten die zich op onze competenties hebben ontwikkeld. Deze bedrijven moeten in Noord en Oost liggen. Hier willen we ons programma gaan uitvoeren. Als eerste heb ik op sport gerelateerde bedrijven gezocht. Ik kwam uit op Sportservice Zwolle. Zij hebben dezelfde kernwaarden als ons. Ik zie dit als een perfecte match. We willen ze de aankomende week gaan benaderen. Daarnaast hebben we Arag benaderd via Nick Hoogebeen. We hebben met hem eerder contact gehad over Adecco. Arag wilt dat het sportklimaat veiliger wordt. Wij zijn ervan overtuigd dat door ons programma er betere opgeleide scheidsrechters komen en daardoor het sportklimaat veiliger wordt. Vaak loopt de wedstrijd uit de hand door verkeerde beslissingen van de scheidsrechters. Nick Hoogebeen gaf aan dat hij een gesprek aan wilt gaan, maar we moeten eerst goed in kaart brengen wat we van Arag willen hebben.

Mijn rol was de partners in kaart brengen. Ik deed dit door bedrijven te zoeken in Noord en Oost. Bij de bedrijven keek ik naar de vacatures. Daar vergeleek ik onze competenties met de eisen van de vacatures. Hierdoor kon ik een koppeling maken tussen ons programma en de behoefte van het bedrijf. Ook keek ik bij de bedrijven naar hun kernwaarden. Voor de volgende keer had ik meteen de bedrijven moeten benaderen. Ik had het nu in kaart gebracht en waarschijnlijk beland het nu in de la. We gaan over twee weken naar Zwolle toe om met PEC Zwolle te praten. Ook gaan we naar AZ Alkmaar toe om ons concept te testen. We hebben daarom geen tijd meer om bij de bedrijven langs te gaan. Arag staat wel boven aan het lijstje. Zij zijn namelijk de hoofdsponsor van de KNVB scheidsrechters.

Portfolio

Deze weken hebben we vooral gewerkt aan ons portfolio. Deze moeten we over een week inleveren. Ik ga mijn portfolio bouwen in een website. Ik heb veel ervaring met het bouwen van websites door mijn stageperiode. Mijn groepsgenoten kiezen voor een brochure. Op mijn website staan: bewijsstukken, contactformulier, blogs, het team, het onderzoek en de 4 houdingen. Bij de 4 houdingen zit een betoog over mijn ontwikkeling. Hier ben ik de afgelopen weken aan de slag mee gegaan. Ik heb de website gebouwd in de kleuren van de KNVB. Dit koste wel even de tijd om dit voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk ben ik tevreden over het resultaat.

Laatste test bij Ellen Ter Avest

Op 3 juni gingen we naar Zeist toe om ons concept te testen bij Ellen Ter Avest. Het Referee Leadership Program had ze voor een gedeelte gehoord. We hadden haar 3 weken niet gezien. In die 3 weken is het programma veel uitgebreider en specifieker geworden. We willen haar graag up-to-date houden en daarom hebben we haar een presentatie gegeven. Deze presentatie hebben we ook voor Jan Bosscher hebben gehouden. In de presentatie namen we haar mee in de competenties. De competenties zijn aangepast sinds dat we met Werner Ter Avest hebben gesproken. Hij is verantwoordelijk voor de opleiding van de scheidsrechters.

Ze was erg tevreden over het programma. Het is een nieuwe doelgroep die we aanspreken. Hier hebben ze bij de KNVB nog niet aan gedacht. We gaan niet weer naar de vereniging toe om scheidsrechters te werven. Dit is al zo vaak gedaan. Ze wilt een draaiboek ontvangen en een onderzoeksrapport. Ook gaan we een folder opleveren aan de KNVB. In de folder komt ons programma en het concept visueel weergeven. Het is de bedoeling dat de KNVB dit bij partners kan neerleggen. We zijn van plan om dit de aankomende weken te gaan vormgeven. Ook hebben we haar meegenomen in onze planning van de aankomende tijd. We hebben verteld dat we over twee weken een gesprek met PEC Zwolle staat gepland en we hopen nog een afspraak te maken met AZ Alkmaar. We hebben hier nu al veel zin in.

Naast het Referee Leadership Program hebben we de bodycam ook voorgelegd. Dit zag ze totaal niet zitten. We hebben nog een paar weken de tijd en ze wilt nu niet weer gaan switchen van concept. Hier zijn wij het totaal mee eens en gaan de aankomende periode vol focussen op het Referee Leadership Program. Voor de volgende keer hadden we eerder dit concept bij haar moeten neerleggen. We hadden dan nog kunnen switchen van concept. Dit is een mooi leermoment voor de volgende keer.

Daarnaast vroeg ze wat we willen bereiken met de eindpresentatie. We moeten weten wie we willen uitnodigen. We zaten te denken aan de vereniging adviseurs, de marketing afdeling, Nick Hoogebeen, Werner Ter Avest en Sebastiaan uitnodigen. Wellicht nog meer mensen vragen vanuit de KNVB. We willen deze mensen overtuigen van ons programma. Het programma moet volgend jaar plaats vinden. Zo water dicht moet dit plan zijn.

Personal branding in kaart gebracht

Twee weken geleden heb ik de workshop personal branding gevolgd. Door deze workshop heb ik mijn personal branding in kaart kunnen brengen. Om dit aantrekkelijk weer te geven heb ik dit vormgegeven in een infographic. Ik vind het fijn dat ik dit heb gedaan. Ik weet nu wat mijn sterke punten zijn en zwakke punten. Het is goed om jezelf te weten te komen. Dit kan ik goed gebruiken tijdens mijn 4e jaar.

Mijn personal branding

Over een week komt er nog één blog. Helaas, is dan het project voorbij. Ik zie jullie over week weken.


Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter