Test fase

Testen testen en nog eens testen! – Blog 5

Testen testen en nog eens testen! – Blog 5


(Week 9 & 10)

Na een week vakantie hebben we de rit weer opgepakt. De paaseieren zijn ook weer gevonden. Nu is het de grootste tijd om te knallen met project. Met het project zijn we nu in de volgende fase beland. We zitten nu in de testfase. In deze fase moeten we ons concept bij zo veel mogelijk partners testen. De week ervoor hebben we al contact gehad met Nick Hoogebeen. Hij is verantwoordelijk voor het partnership tussen de partners en de KNVB. Helaas wilt Adecco niet een samenwerking aangaan. Wel zag hij genoeg mogelijkheden om dit concept door te zetten. Hij heeft ons nieuwe ingangen gegeven van zijn relaties die wij kunnen gaan benaderen. Ook ben ik begonnen met de workshop personal branding. Ik neem jullie graag mee in mijn vooruitgang.

1e test

Op 8 mei zijn we naar Zeist afgereisd om met Werner Ter Avest te spreken. Hij is de Hoofd Jeugd opleiding van de KNVB. Dit gesprek was onze eerste echte test. We hebben ons concept aan hem gepresenteerd en hij was na afloop erg positief gestemd. Het prikkelde hem erg. Ook zag die veel kansen, omdat het een doelgroep is waar ze nog niet veel over hebben nagedacht. Door dit initiatief komt er een nieuwe toestroom van potentiele nieuwe scheidsrechters. Daarnaast moet het plan nog iets concreter worden. Het riep af en toe nog wat vragen op. Bij de volgende test moeten we dit dus nog concreter maken. Ook moeten we de keuze gaan maken of we de opleiding van de scheidsrechter verwerven in het concept. Het initiatief hebben we gepresenteerd aan de hand van een presentatie. Mijn rol tijdens de presentatie was wat belangrijke punten presenteren. Vooraf hadden we niet de taken verdeeld. In de presentatie keken we af en toe elkaar echt aan. Presenteer jij dit of ik? Uiteindelijk verliep de presentatie soepel en was die erg enthousiast over ons concept. Toch moeten we de presentatie nog wat visueler maken. Wellicht dat we er een leuke video aan toe kunnen voegen.
Na afloop hebben wij in samenspraak met Werner de competenties vanuit de KNVB naast de door ons geformuleerde competenties gelegd. Uiteindelijk hebben we de competenties vanuit de opleidingen KNVB verworven in onze geformuleerde competenties.

Hij ondersteunt het concept en ziet er veel kansen in. Hij zou het zonde vinden als het ergens in een la beland. Dus we moeten echt goed gaan nadenken wie we allemaal willen betrekken bij ons project. Wij als groep zijn erg blij en tevreden dat de Hoofd jeugd opleidingen dit ondersteunt. Nu kunnen we het concept doorzetten en wellicht gaan uitvoeren.

Partners benaderen
Op dezelfde dag hebben we nog wat nieuwe partners benaderd. We willen een gesprek voeren met Jan Bosscher. Hij zit in het bestuur van de vereniging CSV. Hij laat verenigingsscheidsrechters fluiten bij wedstrijden van PEC Zwolle. Dit willen wij ook aan onze scheidsrechters aanbieden. De communicatie verliep weer via Youri. Ik moest wel de mail formulieren. In de mail stond in het kort waar we nu mee bezig zijn. We zien dit als onze tweede test.

Ook hebben we contact gelegd met Sportkunde Zwolle. Dit is een sport gerelateerde opleiding in Zwolle. Op deze opleiding zitten allemaal studenten die van sporten houden. We zouden graag ons concept willen gaan testen bij deze studenten. Er moet een samenwerking ontstaan tussen de KNVB, PEC Zwolle en Sportkunde Zwolle

De smaak te pakken

Op 11 mei heb ik weer wat wedstrijden gefloten. Ik ben nu actief bij de KNVB. Ik vind dat ik dan zelf een steentje kan bijdragen. Ik wil graag wat terug doen voor mijn club VVM. Daarom heb ik 11 mei het vrouwentoernooi 35 plus gefloten. Het was super leuk om te doen. Alleen hebben deze vrouwen wel een scheidsrechter nodig? Tijdens de wedstrijd was er totaal geen commentaar. Ook leek het erop dat ze het onderling er ook uit kwamen. De wedstrijd heb ik weer geanalyseerd met een observatieschema. Ik ging na het toernooi de resultaten met elkaar vergelijken. Het toernooi was veel beter geregeld qua materiaal en ik werd leuker ontvangen. Na de wedstrijden gingen we met ze allen de kantine in. We werden even kort in het zonnetje gezet. Dit deed de club erg goed. Met een normale competitie wedstrijd word je niet het zonnetje gezet. Alleen krijg je een consumptiebon. Ik vind het erg leuk dat je bepaalde competenties ontwikkelt door het fluiten. Ik merk dat ik mijn communicerende vaardigheden verbeter. Daarom is het zo leuk dat wij ons concept hierop hebben gebaseerd.

Optie 2 uitwerken

Wellicht kan het eerste concept niet te werken worden gesteld. Daarom hebben we ervoor gekozen om een tweede concept uit te werken. Dit noemen we de bodycam. Met de bodycam is het plan om verenigingsscheidsrechters een camera op de borst mee te geven. Alles wordt nu geregistreerd. Door dit initiatief moet het veel veiliger worden op de velden voor de scheidsrechters. Bij de politie wordt het op dit moment al gedaan. Dit werkt erg goed. De mensen zijn veel respectvoller en minder agressief tegen de politie. Bart en ik hebben de verantwoording gepakt om dit concept uit te werken. Eventueel willen we dit ook nog gaan testen bij een vereniging. Dit concept willen we volgende week gaan testen bij Ellen Ter Avest. Ook gaan we het hele plan van Referee Leadership Program aan haar presenteren. Zij heeft de beslissende stem welk concept wij moeten gaan uitvoeren.

Bodycam van de politie

Gesprek met Jan Bosscher

Op woensdag 15 mei gingen Bart en Sven naar Zwolle toe om een gesprek te voeren met Jan Bosscher. Hij heeft contact met PEC Zwolle. Het doel was dat hij ons in contact brengt met PEC Zwolle. We hadden de groep gesplist, omdat het erg ver reizen is naar Zwolle. Om de tijd kostbaar te benutten, hadden we ervoor gekozen om de groep te splitsen. Youri en ik gaan de volgende keer naar Zwolle om een gesprek aan te gaan met PEC Zwolle of Sportkunde Zwolle. Hij vond ons concept erg interessant. De competenties zijn goed. Scheidsrechters die Jan kent, zeggen zelf ook dat zij veel competenties hebben geleerd door het fluiten. Die elementen zijn positief voor hun persoonlijke ontwikkelingen. Ons programma helpt hoe dan ook de vereniging, ook al is het op korte termijn, met extra scheidsrechters. Hij had vooraf PEC Zwolle nog benaderd. Alleen zaten zij in een belangrijke meeting. Daarom moeten we nog een keer terug komen om samen te gaan zitten met Jan Bosscher en PEC Zwolle. Mijn groepsgenoten hebben een gesprekverslag gemaakt. Deze hebben we de volgende dag behandeld.

Worskhop Personal Branding

De afgelopen 2 weken heb ik de workshop Personal Branding gevolgd. Deze workshop was opgezet door mijn medestudenten van de opleiding. Ik vond het erg leuk om deze workshop te volgen. Ik heb voor deze workshop gekozen, omdat mijn leerdoel van dit jaar is om mijn personal branding in kaart te brengen. Bij mijn laatste assessment kon ik hier nog slecht antwoord opgeven. De workshop bestond uit verschillende dagdelen. In het eerste dagdeel ging het over je eigen identiteit. Wat heeft jou nou gemaakt. Dit was wel een emotionele les. Paar medestudenten moesten huilen. Je moest echt nadenken over het verleden. Ik heb gelukkig een fantastische jeugd gehad. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd.

In het tweede dagdeel kwam Germain Hendriquez langs. Hij is een LinkedIn expert. Ik vond dit dagdeel het nuttigst van allemaal. Mijn LinkedIn profiel had wel wat verbeterpunten nodig. Hij ging langs onze profielen en gaf wat belangrijke tips. Hij vertelde dat je LinkedIn je online cv is. Mensen kunnen je hierop vinden. De tips had ik opgeschreven en uiteindelijk toegepast op mijn Linkedin. Ben je nou nieuwsgierige. Neem rustig een kijkje op mijn profiel.

Ook gaf hij wat belangrijke tips om te groeien op LinkedIn.

  • Netwerk vergroten
  • Content strategie / zichtbaarheid vergroten
  • Interesse wekken / engagement creëren
  • Contact maken

Het derde dagdeel kwam Sandra van den Ent langs. Zij heeft een gigantisch netwerk opgebouwd. Het was heel interessant om hiernaar te luisteren. Het belangrijkste wat zij vertelde: doe wat jij leuk vind, niet wat iemand anders leuk vind, blijf lekker jezelf. Dit is een quote die ik meeneem. Het laatste dagdeel wordt ook georganiseerd door Sandra. Dit vind plaats op 15 juni. Ze heeft een netwerkborrel georganiseerd. Helaas kan ik hier niet aanwezig zijn. Ik ben dan op teamweekend. Om de verloren tijd in te halen, ben ik van plan om een white paper te schrijven over personal branding en een visuele uiting te maken over mijn personal branding. Ik wil graag mijn leerdoel van dit jaar behalen.

Mijn personal branding heb ik door de workshops beter in kaart kunnen brengen. Volgende week staan er weer wat belangrijke dingen op de planning. Het zijn de laatste weken die eraan komen. We moeten nog even gas geven.

Zie jullie snel weer


Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter