Workshop Portfolio & Assessment


Het was een erg nuttige workshop om te volgen. Deze workshop werd in 3 dagen gegeven in plaats van 4. De laatste ging niet door, omdat het Goede vrijdag was. In het eerste dagdeel gingen we aan de slag met onze eigen portfolio. We moesten gaan nadenken hoe we ons portfolio willen gaan vormgegeven. Echt de meeste bizarre ideeën kwamen op bij mijn medestudenten. Eentje wilde een toneelstuk gaan maken. Ik houd het lekker simpel met een website. Mijn kwaliteiten liggen bij het maken van een website. Dit heb ik tijdens mijn stage veel moeten doen. Ik bouw mijn website via WordPress. Met dit programma kan je veel meer dan met andere programma’s. Ook heb ik hier veel ervaring in. Visueel wordt het veel aantrekkelijker dan dat ik het via een WIX-website maak.

Nadat we hadden nagedacht over het portfolio. Moesten we even een kleine schets maken van ons portfolio. Dit had ik al helemaal in gedachte. Ik wilde hem vormgeven in het design van Redwood. Alleen wil ik de kleuren aanpassen in design van de KNVB. Daardoor komt de website nog krachtiger over.

Naast dat we over ons eigen portfolio gingen nadenken, gingen we ook doelen opstellen. Ik had van te voren al doelen opgesteld, maar blijkbaar waren dat doelen die goed waren in het eerste jaar. Het moeten nu meer doelen zijn die gericht zijn op de inhoud. Ik had dit meteen tijdens de lessen aangepast. Met project had ik mijn hulp aangeboden met het maken van doelen. Ik had namelijk ervaring en de kennis van de workshop Portfolio en Assessment.

In het tweede dagdeel zijn we aan de slag gegaan met een situatie. We moesten allemaal een situatie in gedachte nemen van project. In deze situatie moest je aantonen dat je had ontwikkeld op een bepaalde houding naar keuze. Bij deze situatie moest je verwijzen naar bewijsmateriaal. Dat de situatie echt had plaats gevonden. Uiteindelijk moesten we deze situatie in de volgende les gaan verdedigen in een rechtszaak. Dit was echt leerzaam om te doen. Je moest aantonen dat je onschuldig was. Je moest kunnen aantonen dat je zelfs ontwikkelt had op een bepaalde houding. Voordat de rechtszaak begon, moest je een pleidooi houden. In het pleidooi kon je even kort vertellen jezelf verdedigen.

In de rechtszaak had ik voor de situatie gekozen dat ik met vereniging adviseurs had gesproken. Dit had ik gedaan, omdat zij direct contact hebben met de verenigingen. Alle problemen en gebeurtenissen krijgen zij als eerste te horen. Uiteraard had ik hier mijn nieuwsgierige houding aangekoppeld. Ik wilde namelijk zo veel mogelijk over het probleem te weten komen. Uiteindelijk werd ik in rechtszaak vrij gesproken. In mijn project heb ik mijn case voorgelegd aan mijn groepsgenoten. Ze hebben dan een goed voorbeeld van hoe je een situatie uit moet werken.

In project heb ik mijn groepsgenoten regelmatig op de vingers getikt dat ze bewijsmateriaal moeten verzamelen. Anders heeft de situatie niet plaats gevonden. Bijvoorbeeld een belangrijk gesprek wat je gevoerd heb. Na dit gesprek moet een gespreksverslag gemaakt worden en eventueel een audiobestand aan worden toegevoegd. Tijdens de workshops werd je hier constant op aangesproken.

Het was een nuttige workshop. Alleen had de workshop wat eerder mogen plaats vinden. We zaten nu op de helft van ons project. De eerste maand hebben dus amper aan ons portfolio gedacht.